Jong Opgebrand

Ebook online verkrijgbaar bij alle grote boekhandels

Verkrijgbaar in print op boekenbestellen.nl

Young professionals aan het woord. Een bundel met tien verhalen over een burn-out.

Misschien zeg je vaak "ja", probeer je alles zo goed mogelijk te doen, race je van hot naar her en vergeet je daarbij rust te nemen. Wellicht denk je dat het over een paar weken, maanden of volgend jaar wat rustiger is en je dan tijd hebt voor jezelf. Maar de ratrace blijft doorgaan. 's Nachts lig je uren te piekeren over wat je nog moet doen, maak je lijstjes om dingen bij te houden, kun je je steeds moeilijker concentreren, ben je altijd moe en heb je minder zin in sociale 'verplichtingen'. Tot het moment dat je lichaam en geest aan de noodrem trekken. Je hebt jezelf langdurig overbelast en hebt een burn-out. Maar je bent niet de enige!

Steeds vaker hebben jongeren een burn-out. Dat is niet verbazingwekkend in een maatschappij waarin succesvol zijn de norm lijkt. Jong Opgebrand laat confronterende en herkenbare verhalen zien van tien young professionals die opgebrand zijn. Jonge mensen aan het begin van hun carrière, die worstelen met stress en (sociale) druk op het werk en in hun privéleven.

Mariëlle Lunenburg wil het onderwerp burn-out onder jonge mensen bespreekbaar maken. Zelf heeft zij drie jaar geleden ook een burn-out gehad. Zij ging op zoek naar ervaringsdeskundigen en tien young professionals hebben openlijk hun verhaal gedeeld. Mariëlle Lunenburg reflecteert op haar gesprekken met de young professionals en belicht de overeenkomsten tussen de verhalen. Met Jong Opgebrand krijgt de lezer inzicht in het 'hoe' en 'waarom' van een burn-out op jonge leeftijd.

Auteur: Mariëlle Lunenburg
Vormgeving: Danique van den Rakt
Redactie: Sandra Bosch
Eindredactie: Yvon van den Boomen

ISBN ebook: 9789491992001
ISBN print: 9789491992018Bekijk de boektrailer: