OVER ONS

In 2014 richtte Sandra Bosch de innovatieve uitgeverij BookBase op. De naam is overgenomen van de voorloper van het bedrijf, een online platform voor boekenliefhebbers. Dit platform ontstond uit passie voor boeken en bracht lezers uit Nederland en Vlaanderen samen. Het boekenplatform maakte plaats voor een professionele aanpak en dat resulteerde in een uitgeverij.

BookBase richt zich op de veranderingen die zijn veroorzaakt door de digitalisering van het medialandschap. Daarom hanteert het bureau een Digital First strategie. Per publicatie bestaat het team uit een conceptontwikkelaar, auteur, redacteur, eindredacteur, vormgever en marketeer. Sandra Bosch is hierbij marketeer en coördinator van het proces.

Alle publicaties hebben eigentijdse onderwerpen die passen bij de digitale vorm. Digitalisering binnen de boekenmarkt is voor deze uitgeverij een kans en geen bedreiging. Innovatief omgaan met alle nieuwe mogelijkheden en een goede koppeling zoeken tussen on- en offline is de dagelijkse uitdaging.

Vouchersysteem

Een voorbeeld van het omarmen van digitalisering is het vouchersysteem. Hiermee kunnen consumenten heel laagdrempelig een publicatie downloaden. De vouchers worden regelmatig gebruikt voor weggeefacties, voorverkoop of grote afnames van derde partijen. BookBase blijft zich in deze bewegende markt ontwikkelen en zal op slimme manieren kansen blijven grijpen.

In opdracht

BookBase begeleidt het proces voor organisaties die graag willen publiceren, dit kan een boek, ebook, online magazine of online portal zijn. Ook is een adviesgesprek mogelijk over de keuzes in distributiekanalen, verkoopprijs, oplages en dergelijke. Klik hier voor voorbeelden van projecten.

Social media

Door alle digitale expertise is er binnen BookBase veel ervaring met het inzetten van social mediakanalen. Deze kennis wordt gebruikt voor de eigen publicaties, maar kan ook in opdracht worden ingezet voor derden.