Projecten

BookBase e-publishers werkt vanaf 2015 samen met verschillende organisaties ter ondersteuning van projecten met digitale publicaties. Voor een samenwerking met uw organisatie kunt u gerust contact opnemen.

Hard//hoofd

Plan voor ontwikkeling van inkomstenstromen

Hard//hoofd is een online literair magazine met een eigenzinnige stem (www.hardhoofd.com). Het trekt maandelijks een groot, hoogopgeleid, cultuurminnend publiek. Het magazine bestaat 7 jaar en biedt jonge schrijvers begeleiding en een platform. Voorheen werkte de organisatie met subsidies, maar sinds april 2016 is het, in samenwerking met BookBase, eigen inkomstenstromen aan het ontwikkelen. Vanuit BookBase is er een plan opgesteld voor het advertentiebeleid, randvoorwaarden voor het assortiment van een nieuwe webwinkel en het ontwikkelen van eigen hard//hoofd-producten.

GM Times, the seasonal magazine of Garden Mania

Ontwikkeling en hoofdredactie

Garden Mania is de stadstuin van Eindhoven, gelegen op Strijp-S, het creatieve hart van de stad. De organisatie wil niet alleen tuinieren, maar bezoekers uitdagen op het gebied van natuur en kunst. Om uitgebreider in te gaan op dit thema en de betrokkenheid van met het publiek te vergroten is er gekozen voor een magazine. Het magazine komt vier keer per jaar uit en wordt digitaal verspreidt aan de abonnees. Er is een papieren versie te koop in de stadstuin. Garden Mania heeft een groot online draagvlak, dat door het magazine wordt omgezet in betalende abonnees.

Brainport Park

Ontwikkelen van een social media plan

Vanwege de expertise van digitaal publiceren en online promotie is BookBase gevraagd om een social media plan te schrijven voor de coöperatie Brainport Park.

Brainport Park is een gebied in Eindhoven waarin organisaties samenwerken om een duurzame economie op te bouwen. Het heeft een unieke dubbelfunctie van bedrijventerrein annex recreatiegebied. Vanaf 2016 starten er verschillende bouwprojecten die een creatieve en innovatieve inslag hebben. Online draagvlak creëren, laten zien wat Brainport Park doet en hoe bedrijven zich kunnen aansluiten staan centraal in het plan.

Reputations, bureau in contentmarketing

Social media redacteur en strateeg

In opdracht van Reputaties werkt BookBase aan de online promotie van meerdere online portals en websites. Reputaties is een bureau dat hun achtergrond in bedrijfsjounalistiek succesvol heeft omgzet naar expertise in contentmanagement.

Organisaties die hun merk online sterk willen neerzetten worden geholpen middels online portals, effectieve social media campagnes en het consequent digitaal publiceren van inhoudelijke informatie passend bij het merk. De doelgroep wordt zo gevangen met expertise van de organisatie en verbonden met het merk.

bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur

Publicatie: Archief voor de toekomst

In ‘archief voor de toekomst’ onderzoekt bkkc samen met Verbeke Foundation de problematiek rondom het behoud en beheer van oeuvres van hedendaagse beeldend kunstenaars.

Het project geeft iedereen die beeldende kunst een warm hart toedraagt, zowel makers als genieters, meer inzicht in de dilemma’s die vaak onzichtbaar achter de schermen spelen, maar onmiskenbaar een stempel drukken op de totstandkoming van ons erfgoed voor de toekomst. Het onderzoek werd verricht met medewerking van de Universiteit Tilburg en de Reinwardt Academie te Amsterdam.

Het resultaat van de onderzoek zal bkkc in samenwerking met BookBase e-publishers publiceren. De lancering van het ebook vindt plaats tijdens het symposium van project op 25 juni in Museum De Pont in Tilburg.

Garden Mania Stadstuin Eindhoven

Hoofdredactie blog

BookBase creëerde in samenwerking met Garden Mania een nieuwe website voor de stadstuin. Garden Mania had veel draagvlak op social media, maar een sterk verouderde website. Door een blog te creëren werd de eigen website het centrale punt van de communicatie. Het eerste jaar (2015) werd de redactie aangestuurd door BookBase. Inmiddels is er een sterke structuur voor het inzetten van het blog en van daaruit de social media kanalen voor de promotie van de tuin en de evenementen.