Werkwijze

Manuscript inleveren

Voor publicatie via BookBase kunnen manuscripten worden ingezonden via manuscript [at] bookbase.nl. Manuscripten die van voldoende kwaliteit zijn en passen in de visie van de uitgeverij worden uitgegeven. BookBase geeft uitsluitend ebooks uit. Het is toegestaan voor de auteur om een geringe eigen oplage te laten printen. Deze mogen echter alleen onder eigen beheer uitgegeven en gedistribueerd worden.

Werkwijze

BookBase verzorgt de redactie, eindredactie en vormgeving voor het werk in samenwerking met de auteur. Deze taken worden uitgevoerd door freelancers die regelmatig met de uitgeverij samenwerken. Wanneer er overeenstemming is over de inhoud wordt het bestand door de uitgeverij omgezet naar een ePub bestand, zodat het ebook op alle dragers leesbaar is. Daarna verzorgt BookBase een ISBN nummer.

Verkoopkanalen

BookBase meldt de titel aan bij Centraal Boekhuis. Hierdoor is het werk voor bijna alle grote boekhandelaren verkrijgbaar. Dit gaat via een samenwerking met het bedrijf Pumbo. Zij zorgen dat het ePub bestand beschikbaar is voor de boekhandelaren via hun distributie systeem. Bij iedere verkoop zorgen zij voor een watermerk in het bestand, waardoor de eigenaar bij illegale distributie traceerbaar is. Sommige boekhandelaren werken niet via Centraal Boekhuis, bijvoorbeeld boekenclub ECI. Zij hebben een eigen circuit en ook hier zal BookBase het werk proberen binnen te krijgen. Ook zendt BookBase het werk in naar de commissie die besluit om het werk al dan niet op te nemen in de Nederlandse Bibliotheek.

Promotiecampagne

BookBase heeft een promotiecampagne die op het werk zal worden afgesteld. Standaard is het opstellen van een persbericht dat wordt verzonden naar de adressen uit de uitgebreide database met invloedrijke blogs en andere media.

Bij het lanceren van het werk hoort een boekpresentatie. Het boek krijgt een eigen website die deel uitmaakt van de website van de uitgeverij. Voor de andere promotiemiddelen wordt gekeken wat bij het werk en de doelgroep past. Er wordt van de auteur verwacht dat deze actief meewerkt aan de promotiecampagne.